ביטול צוואה הדדית
צוואה הדדית היא צוואה שבה שני בני זוג מצווים להעביר לבעלות בן או בת הזוג האחרים את העיזבון לאחר פטירתם. במקרים רבים וכפי שמומלץ כיום הם רשאים ויכולים לקבוע שהעיזבון יעבור הלאה ליורשים החוקיים שלהם אחרי שהשני מהם ילך לעולמו וכך יימנע מצב שבו היורשים יפנו מהדירה את מי מבני הזוג בשל פטירתו של הראשון. ביטול צוואה הדדית היא הליך שבו שתי הצוואות של שני בני הזוג בעצם מתבטלות וכל אחד מהם יכול ורשאי לערוך צוואה אישית מחדש. חשוב להבין שמדובר בהליך משפטי בשל התוקף המשפטי שיש לצוואה.
איך מבוצע ביטול צוואה הדדית הלכה למעשה?
כמו כל עניין אחר שקשור לשינוי או ביטול של צוואה מכל סוג שהוא גם ביטול צוואה הדדית חייב להתבצע מול רשם הצוואות. יש להגיש בקשה מסודרת בכתב וכאמור, ברגע שהוגשה הצוואה מתבטלות מיד שתי הצוואות, במידה ונערכו שתיים שונות, אחת עבור כל אחד מבני הזוג. יש מקרים שבהם הצוואה ההדדית תהיה כתובה וחתומה על גבי מסמך אחד והביטול שלו יהיה בפנייה על פי הנהלים. במידה והביטול מתבקש כאשר שני בני הזוג עדיין בחיים – יש לעדכן את רשויות המדינה, כמו גם את בן או בת הזוג האחרים. במידה ומי מהם הלך לעולמו אך טרם חולק העיזבון – יצטרך האלמן לוותר על חלקו על מנת שהביטול ייצא לפועל.
לקבל החלטות מושכלות ונבונות לאחר קבלת ייעוץ אישי
למה או באילו נסיבות צריך או כדאי להגיש בקשת ביטול צוואה הדדית – לכל אדם יהיו השיקולים או הנסיבות שלו. בכל עניין שמתעורר וקשור לצוואה או ירושה לא רק מומלץ אלא חובה לקבל ייעוץ מעורך דין שעוסק בתחום זה על מנת להבין בדיוק מה הדרך הנכונה והמתאימה ביותר לפעול. זה מה שיבטיח שאם המסקנה היא שביטול הצוואה ההדדית הוא מה שנכון – הרי שהוא ינחה מה לעשות ואיך לעשות את זה.
בנוגע לכל שאלה שיש לכם וקשורה בצוואה או ירושה פנו לעו"ד רפאל יצחק, מקצועי ומנוסה בעל ידע נרחב ואינספור לקוחות מרוצים.