ביטול צו קיום צוואה
אחרי פטירתו של אדם זה או אחר יש הליך מסודר של גילוי הצוואה שהוא השאיר (אם אכן הוא הותיר צוואה), הזמנת הציבור הרחב להשיג השגות או להגיש התנגדויות והשלב הבא יהיה מתן צו קיום צוואה, כלומר הוצאה לפועל של תוכן הצוואה וחלוקת העיזבון על פי מה שמצוין בה. במהלך תקופת הפנייה לציבור ניתן להגיש בקשת ביטול צו קיום צוואה על מנת שתתבצע שוב בחינה מעמיקה של אופן החלוקה ותוכן הצוואה או על מנת להגיש בקשה לבית המשפט לענייני משפחה כדי לבצע שינויים באופן החלוקה או אפילו לצורך ביטול מוחלט של צו קיום הצוואה.
מה השיקולים להגשת בקשת ביטול צו קיום צוואה?
ראשית חשוב להבין למי מותר להגיש בקשת ביטול צו קיום צוואה – מי שמופיע בצוואה והוא אחד היורשים ובנוסף לכך – מי שרואה את עצמו ככזה שנפגע מתוכן הצוואה כפי שהוא מופיע לאשורו. את בקשת הביטול יש להגיש תוך פרק זמן קצר מאד של 14 ימים אחרי שבוצע גילוי הצוואה ואפשר להגיש אותה בצורה מקוונת, במסירה אישית או דרך שירותי הדואר. מומלץ מאד לקבל ייעוץ פרטני ואישי מעורך דין לפני שמחליטים להגיש את בקשת הביטול, שכן עורך דין שמכיר את ההליך יידע לחוות את דעתו המקצועית ולהמליץ ללקוח שלו האם הגשת הביטול מתאימה וכדאית במקרה שעל הפרק.
החשיבות של קבלת ייעוץ מעורך דין
יש לא מעט נושאים ותחומים משפטיים שבהם אפשר להבין דברים לבד, לקבל תובנות ממי שביצע תהליך דומה או אפילו לקרוא מידע רלוונטי בפורטלים מקוונים. ככל ומדובר בצוואות וירושות אין זה מומלץ כלל וכלל וחובה לקבל ייעוץ פרטני עורך דין שיש לו את הידע והניסיון ויוכל להמליץ האם כדאי להגיש בקשת ביטול צו קיום צוואה בכל מקרה שהוא לגופו. פעולה בניגוד להמלצת עורך הדין לא מומלצת ודינה להידחות על הסף.
עורך הדין רפאל יצחק עוסק מזה שנים רבות בנושאי צוואות וירושות והוא הכתובת הנכונה והכדאית לפנות אליה לקבלת ייעוץ פרטני.