חלוקת ירושה בין אחים
אחרי שאדם מסוים נפטר צריך לקבל החלטות ולהבין בדיוק מה עושים עם הרכוש, הנכסים, החפצים והכספים שנותרו אחריו או במילה אחת – העיזבון שלו. קודם כל ייבדק האם הוא הותיר צוואה והעדיפות העליונה והבלתי מתפשרת תהיה לפעול על פי מה שמצוין בצוואה – החלוקה ליורשים וההעברה לבעלותם של כלל הנכסים, הכספים והרכוש. יש לא מעט מקרים שבהם מתגלה שהנפטר לא הותיר צוואה וכאן ייכנס לתוקף חוק הירושה, כלומר חלוקת ירושה בין אחים לאחר שההורים נפטרו או חלוקת הירושה בין היורשים החוקיים של הנפטר. לשם כך חשוב ומומלץ להיעזר בעורך דין שעוסק בצוואות וירושות.
דרך ההתנהלות הנכונה של חלוקת ירושה בין אחים
כאמור, ברוב המקרים חלוקת ירושה בין אחים תתבצע במידה ואין צוואה שהמנוח הותיר בנוגע לדרך שבה הוא בעצמו מבקש לחלק את העיזבון שלו לאחר פטירתו. יש מקרים שבהם יהיו בן או בת זוג וגם הם יהוו חלק מהיורשים החוקיים במצב זה. עורך דין שעוסק בתחום הירושות יידע להסביר בדיוק איך מתחלק העיזבון שווה בשווה בין האחים, מה המשמעות, למשל, של בעלות משותפת על דירת מגורים והוא גם יהיה זה שיכול לסייע בביצוע כלל הפעולות הבירוקרטיות לשם העברת הבעלות או העברה פיזית של חפצים ממקום למקום או של כספים מחשבון בנק אחד לאחר.
החשיבות של קבלת ייעוץ משפטי פרטני
לא בכדי הנושאים של צוואות וירושות הם נושאים משפטיים לכל דבר ועניין ואי אפשר לעסוק בהם ללא קבלת ייעוץ פרטני ומותאם אישית מעורך דין שמכיר את התחום, בקיא בו ועוסק בו באופן יומיומי. חלוקת ירושה בין אחים היא רק אחד מהנושאים שעורך הדין יכול לתת בהם ייעוץ פרטני וחשוב מאד שלא להקשיב לדמויות לא מוכרות או לא מוסמכות שלא בהכרח יידעו לתת את המידע המדויק והמותאם לכל מצב או לכל סיטואציה.
יש לכם שאלה או בירור בנוגע לירושה ולהתנהלות של אחים עם ירושה? פנו לעורך הדין רפאל יצחק וקבלו מידע מפורט וקונקרטי למצב הייחודי שלכם.